marți, 19 iulie 2016

Confortul paturilor din pensiuni si hoteluri

Un pat de calitate dintr-o camera de hotel sau pensiune, este de fapt un pat cu o saltea curata si de calitate. Este adevarat, ca si patul ar fi bine sa nu scartaie, iar pernele si burdufurile sa fie curate, fara miros de tutun, de exemplu, dar cea mai mare zona a patului, cea care suporta toata greutatea corporala, este reprezentata de salteaua pe care dormim.
Ati avut vreodata curiozitatea sa va uitati sub cearseaful unui pat dintr-o camera de hotel sau pensiune sa vedeti si cat de curata este salteaua? O saltea murdara, cu pete, este dezgustatoare, si oricat de frumos ar fi totul in jur, instinctul ne va spune '' eu nu pot sa dorm in acest pat ''.
Unele unitati de cazare din Craiova folosesc huse pentru saltea, pentru a proteja salteaua de murdarie. Mai ales cand se achizitioneaza saltele scumpe, care pot ajunge lejer la 1500 - 2000 lei, este foarte important sa fie pastrate curate timp indelungat. Husele de obicei sunt impermeabile, si nu permit lichidelor sa pateze salteaua. Evident ca aceste huse se pot spala foarte usor in masina de spalat.
Avantajele huselor Somnia:
- husele au culoarea alba, senzatia de curat;
- husele sunt impermeabile, nu permit lichidelor sa pateze salteaua;
- materialul huselor: 100% poliester, se spala la 40 grade Celsius;
- husele au pe cele patru colturi elastic, care imbraca foarte bine colturile saltelei (vezi foto);
 

 

Garsoniera Trend si Garsoniera Paris inchiriate in regim hotelier in Craiova, folosesc saltele de calitate identica cu cea a hotelurilor de 4 si 5 stele, si de asemenea folosesc acest tip de huse de pat pentru saltele impecabile.


Pensiuni improvizate sau Case cu camere de cazare

In acceptiunea generala, cand spunem PENSIUNE, ne gandim la o vila impunatoare cu mai multe camere, care are un restaurant la parter unde se poate servi micul dejun, pranzul sau cina, si, eventual o curte si parcare proprie, fiecare camera avand atribuit un loc de parcare.
Acest lucru este valabil in mare parte, in zonele turistice importante ale tarii, in zonele montane sau pe litoral, pentru pensiunile nou construite cu fonduri europene, care trebuie sa indeplineasca anumite standarde.
In orase, lucrurile se schimba. De exemplu in Craiova, pensiuni precum Pensiunea Everest sau Casa Boiereasca sau Casa Flamingo, La Nea Nicu, care nu dispun de un restaurant. Aceste unitati de cazare, care se vor a fi pensiuni, si sunt promovate ca si pensiuni pe internet, sunt de fapt niste simple spatii de cazare, fara prea mari pretentii, cu camere mici, si care nu sunt cotate cu numar de stele, pentru ca sunt greu de incadrat. 
Pana la urma nu este nici greu nici complicat ca intr-o casa sa ridici niste pereti despartitori din rigips si sa incropesti cateva camere de cazare, unde sa puna omul capul jos. Pentru cei nepretentiosi, care cauta o cazare cat mai ieftina, aceste variante de cazare pot fi o solutie, decat sa fie nevoiti sa doarma in masina sau pe o banca sub cerul liber.
Holurile inguste, camere neizolate fonic cu pereti subtiri, baile improvizate care sunt la iesirea din camera de cazare, lipsa parcarii, lipsa unui restaurant, lipsa personalului ( cameriste, receptioneri, etc.) - toate acestea ne duc cu gandul la pensiuni improvizate, cu conditii modeste de cazare, pensiuni ieftine, fara pretentii, la care proprietarul / proprietara se ocupa si de cazari si de curatenie, si de clientii care mai cer ba un fier de calcat, ba ca nu merge internetul wireless, sau iarna sa dea centrala mai tare ca e frig!
Aceste case cu camere de cazare, nu sunt nici pensiuni, nici nu pot fi denumite cazare in regim hotelier, pentru ca nu avem intimitatea pe care ne-o ofera inchirierea la cheie a unei garsoniere sau apartament, aici exista si alti colocatari, uneori mai putin civilizati - tarifele mici practicate de astfel de case cu camere de cazare, atrag muncitori galagiosi, soferi in tranzit, clienti fara posibilitati financiare, din patura de jos a societatii.