duminică, 30 august 2015

Cazare muncitori in Craiova

Incepand cu luna mai.2015 si pana in iulie.2015, in Craiova s-a renovat complet fostul Hotel Jiul, actualmente Hotel Ramada, fapt ce a adus in craiova un aflux de muncitori. Alte lucrari de amploare care s-au desfasurat in Craiova: Constructia Cartierului Chinezesc din Valea Rosie, Parcarea subterana de langa Universitate / Teatru, si alte lucrari de amploare... ETI Fabrica de Biscuiti din Turcia-zona de langa Aeroportul din Craiova, Renovarea Centrului Istoric - devenit zona pietonala.
Asadar, a existat cerere pentru cazarea a zeci, poate chiar sute de muncitori in orasul Craiova, pentru perioade lungi de timp in vara anului 2015.
Pensiunile care s-au pliat exact pe nevoile muncitorilor veniti la munca in Craiova, au fost cele care au putut oferi cazare in camere cu mai multe paturi, la preturi mici 20-30 lei de persoana. Au existat chiar unitati de cazare care au oferit pranzul muncitorilor, chiar pe santier unde se desfasoara lucrarile. Un fel de catering oferit de pensiunea unde sunt cazati, muncitorii avand avantajul ca nu mai trebuiau sa paraseasca santierele pentru a manca in pauza de masa.
Unitati de Cazare muncitori in Craiova: Casa Dobrescu cu cele doua locatii Isalnita si Centura de Nord a orasului Craiova, Casa Boiereasca din centrul orasului Craiova si IL CAPO TOUR cu 3 corpuri de cladire, la iesirea din oras spre Bucuresti, dincolo de Metro.

Proprietarii de apartamente au dorit si ei sa ia parte la acest aflux de muncitori, dar din pacate cererea a fost destul de mica pentru ei.

Dar, care sunt dezavantajele cazarii muncitorilor in apartamente?

1. In primul rand muncitorii inainte de a pleca la lucru, de cele mai multe ori servesc micul dejun. Acest lucru este aproape imposibil de realizat in apartamente. Doar unitatile de cazare dotate cu restaurante sau sali special amenajate, pot oferi acest lucru.
2. Al doilea mare dezavantaj al cazarii muncitorilor in apartamente: echipele de muncitori pot fi uneori foarte numeroase putand fi alcatuite din 10-20 de persoane. Cazarea lor in apartamente imprastiate in tot orasul, nu reprezinta o solutie. De cele mai multe ori toti muncitorii cazati cauta o singura unitate de cazare, astfel incat toti sa plece la munca dintr-un singur loc.
3. Alt detaliu destul de important, este tariful. Un apartament cu 2 camere se inchiriaza la 120 lei / noapte si poate caza maxim 4 persoane, asta insemnand un pret mediu de 30 lei / persoana / noapte. 
Acest pret de 30 de lei este destul de ridicat pentru cazarea muncitorilor, mai ales ca nu se ofera si mic dejun.