luni, 28 ianuarie 2019

Hotel Golden House Craiova


Am mai trecut pragul acestui hotel Golden House din Craiova in urma cu vreo 10 ani. Acum am avut ocazia sa-l cunosc pe Stefan, proprietarul hotelului, un tanar de vreo 30+ ani care se ocupa cam de tot ce este legat de hotel. 
Multe lucruri nu s-au schimbat la prima vedere, aceeasi receptie, un domn cu par grizonat la receptie - intotdeauna mi-au placut receptionerii mai cu experienta in comparatie cu pitipoancele cu decolteu pana la buric care doar zambesc si fac eforturi sa inteleaga ce ai nevoie. Linistea este primul lucru care iti da de gandit ca te afli intr-un hotel de lux, nu e galagie, nu e harmalaie, clientii sunt selecti si discreti. Mocheta care se asterne de la receptie si pana sus pe scari catre camere, face tocmai, ca doamnele cu tocuri inalte sa paseasca in liniste tocmai ca niste feline, si fara sa deranjeze pe cineva.
Ziceam ca la prima vedere, nu s-a schimbat mult acest hotel, dar grija lui Stefan pentru clienti se face simtita imediat. Cum e cu parcarea? Pentru ca parcarea hotelului Golden House era destul de micuta de aproximativ 8-9 masini, intr-o curte alaturata, s-a amenajat pentru oaspetii hotelului inca o parcare mult mai incapatoare de 35-30 de masini. Si ce daca mai vin si parcheaza si altii, ne-a spus Stefan, nu ma deranjeaza, dar cand soseste un grup mai mare vreau sa le ofera un loc de parcare decent langa hotel. 
Trecand de la una la alta, nu am putut sa nu stau putin sa ma uit la fotografiile din holul hotelului cu personalitati care s-au cazat aici de-a lungul timpului: presedinti precum Emil Constantinescu, Traian Basescu, si raposatul Regele Mihai Carol I, dar si vedete precum Andra, Mutu, Florin Calinescu, si multi altii.
Am vizitat pana la urma si camerele. Mari si spatioase si foarte curate. 30 la numar.
Preturile practicate sunt de tip "business" si incep de la 69 de euro pentru o camera single.
Recenzii foarte bune pe Google Maps, atat pentru conditiile de cazare cat si despre mancare ( mic dejun, pranz, cina). 
Apropos de restaurant, Hotelul Golden House are un restaurant interior dar si o terasa de vara unde se pot organiza petreceri mai restranse. 
Ce ne-a placut in mod deosebit? Atitudinea lui Stefan, care chiar cauta solutii la orice i se pare ca poate fi imbunatatit la hotel ( exemplu cu parcarea - probabil o investitie costisitoare avand in vedere ca hotelul se afla la cateva sute de metri de kilometrul zero al Craiovei ).
Ne-au placut fotografiile de pe pereti cu VIP-urile care au trecut pragul hotelului.
Ne-au placut camerele foarte curate, si nu in ultimul rand linistea din hotel.
Pana la urma cam asta ar trebui sa ofere un hotel: un loc bun unde sa te cazezi sa te odihnesti in liniste si confort, sa te trezesti a doua zi fresh sa poti incepe o noua zi de munca.
Mai multe detalii despre cazarea la  Hotelul Golden House pe www.craiova-regimhotelier.ro  si www.craiova-hotel.ro