sâmbătă, 12 iulie 2014

Cazare Regim Hotelier Garsoniera SABINA

Garsoniera Sabina din orasul Craiova este siutata pe rocada care duce spre gara orasului. Drumul de la gara si pana la Garsoniera Sabina este 'in linie dreapta' si este de mers aproximativ 5 minute. Fiind foarte aproape de gara, probabil ca unii taximetristi vor fi tentati sa refuze asa o cursa scurta, dar daca aveti bagaje grele si voluminoase, cu un mic bacsis la sofer, se rezolva si aceasta problema.
Sa revenim la ce ofera Garsoniera Sabina ca dotari, ca si unitate decazare. Sa le luam pe rand:

  • Garsoniera Sabina are baie si bucatarie complet mobilate si utilate modern ( marele avantaj la garsoniere si apartamente in comparatie cu pensiuni si hoteluri, este, bineinteles, bucataria! );
  • AC- aer conditionat, TV, pat matrimonial dublu pentru cazarea uneia sau maxim doua persoane (cuplu);
  • Garsoniera este sitauata intr-o zona linistita, la etajul al doilea, blocul fiind cu interfon;
  • Incalzirea apei menajere se face electric, cu un bolier, deci o independenta totala fata de centralele de cartier de termoficare;
  • Alte aspecte: usi si ferestre schimbate pentru o izolare termica si fonica buna, gresie pe holul de la intrare, baie si bucatarie;
  • Parchet laminat in camera si mobilier modern.
Mai jos aveti fotografii si un clip video de prezentare a Garsonierei Sabina, proaspat scose de sub tipar:











marți, 8 iulie 2014

Hotel Afrodita sau Aphrodite Nisipurile de Aur Bulgaria - cel mai galagios hotel

1. Hotelul Afrodita / Aphrodite din Bulgaria, Nisipurile de Aur, se ghideaza, se pare, dupa un singur principiu: sa lasam tinerii germani sa-si faca de cap aici. 
Sunt tinerii germani mari consumatori de bere si alcool, in general? Da! Atunci, sa-i lasam sa bea pana cad lati. La ei in tara nu le este permis sa consume bauturi alcoolice la aceasta varsta - terminarea liceului, dar aici, in Europa de Est, in Bulgaria, la mii de kilometri departare de casa, orice este posibil.
Dar ce facem cu ceilalti clienti ai hotelului? Cei care se asteapta la o vacanta linistita la un hotel de 4 stele din Bulgaria si servicii all-inclussive? Au platit si ei pretul in euro, la fel ca si ceilalti....
Atitudinea conducerii Hotelului Afrodita este foarte simpla: nu ne intereseaza! Germanii ocupa 75%-80% din hotel, deci, ei sunt clientii care ne intereseaza sa vina si anul urmator, pe acestia trebuie sa-i menajam. Ceilalti 20%-25%, in special romani, nu au decat sa plece sau sa suporte galagia, oricum sunt cantitate neglijabila!
Hotelul Afrodita / Aphrodite din Bulgaria, statiunea Nisipurile de Aur, este de fapt un camin studentesc. Se tipa si se vorbeste tare pe coridoare, vecinii de camere isi bat in usa zgomotos, prosoapele sunt aruncate dintr-o camera vecina intr-alta...
Starea de ebrietate a tinerilor germani este atat de avansata, incat in lift acesti tineri efeciv se sprijina unii de ceilalti, neavand unde sa cada - decat poate cu lift cu tot!
Sunt atat de confuzi incat nu de putine ori te trezesti cu batut in usa camerei de hotel si cand deschizi usa, ce sa vezi? Exact: un adolescent cu par blond, cu un pahar in mana, foarte confuz, care se uita peste umarul tau in camera si care dupa secunde bune isi da seama ca de fapt a deranjat alti oameni de la alta camera. Pleaca pana la urma impleticindu-si picioarele in cautarea unei camere ... la ce etaj era? ....parca avea si un numar...
Un lucru foarte important de mentionat: sa nu va ganditi ca aceste orgii alcoolice au loc sporadic si ca poate au avut unii ghinion sa nimereasca un grup mai vesel. Gresit! Aceste grupuri de tineri sunt permanent acolo pe perioada verii. Unii vin si altii pleaca. Si, pentru ca peisajul sa fie complet, in jurul hotelului sunt discoteci si cluburi, asa incat nici noaptea nu poti sa aerisesti camera, pentru ca muzica este foarte puternica.
Am folosit mai sus termenul orgii alcoolice, si nu am exagerat deloc: noaptea, grupuri de tineri scandeaza prin statiune: Sex, Sex, Sex on the Beach! Probabil ca si asta le este permis, atata timp cat lasa multi bani in statiunea Nisipurile de Aur ( bani la hotel pentru cazare si servicii all-inculssive, bani la cluburile de noapte, bani la showurile erotice care impanzesc statiunea ).
Pentru cei care sunt in cautare de blonde tinere cu ochi albastri, Hotelul Afrodita din Nisipurile de Aur, este locul ideal pentru distractii de-o vara.
2. Hotelul Afrodita / Aphrodite din Nisipurile de Aur, Bulgaria, nu este un hotel de 4 stele!
Un sfat util pe care sa-l tineti minte oriunde veti merge: un hotel care nu isi afiseaza cu mandrie numarul de stele, sus la vedere, inseamna ca ceva nu este in regula cu acel hotel. Prima impresie: o parcare neincapatoare si buruienile din jurul hotelului, clar nu il clasifica la 4 stele, care, evident lipsesc cu desavarsire! La receptie 5-6 pitipoance de 18 - 20 ani, cu atitudine total neprofesionala. Efectiv, nu ai cui sa reclami galagia din hotel sau sa obtii o informatie pe care sa te poti baza. Probabil ca niste oameni cu experienta pusi la receptie, care sa mai fi lucrat in domeniul hotelier, nu ar fi acceptat galagia, dezordinea si starea de ebrietate permanenta a clientilor cazati. Asa, au optat pentru personal neexperimentat la receptie, care sa treaca mai usor cu vederea debandada din hotel.


3. Sa vorbim si despre partile bune ale hotelului ( greu de separat de galagia infernala si debandada):

  • o piscina frumoasa, curata, destul de mare, cu loc de balaceala si pentru copii, unde adancimea apei este de doar 50 cm;
  • serviciile de all-inclussive cu mancare proaspata, nu foarte diversificata, ce e drept: orez, piure, chiftele, carnaciori, salate de rosii / castraveti, felii de pizza, lapte, iaurt, cereale, s.a.m.d.
  • camerele destul de incapatoare, AC functional, baia curata si cu apa curemta
Cateva minusuri in camera: nu exista conexiune la internet wireless - semnal prost, practic inexistent, decat la receptie, TV cu posturi doar in limba germana si bulgara.




duminică, 6 iulie 2014

Craiova - Nisipurile de Aur Bulgaria

Cateva sfaturi pentru craiovenii care doresc sa-si petreaca un concediu in statiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria:
1. In primul rand drumul
Cu totii suntem tentati sa facem economie cand vine vorba de carburant si sa alegem drumul cel mai scurt. Pornind din Craiova pe ruta Caracal-Alexandria-Giurgiu, drumul este prost, mai ales dupa Caracal. Sunt portiuni de drum unde, chiar daca nu este trafic, nu poti sa mergi decat cu 70-80Km/h. Ba sunt lucrari de largire a drumului inca neterminate, ba limitari de viteza in satele prin care treci (50 Km/h).
Recomandare: Folositi ruta Craiova-Pitesti-Bucuresti-Giurgiu, chiar daca este cu 50 Km mai lunga decat cea descrisa mai sus, pe Alexandria. Veti economisi timp, nervi si chiar bani, pentru ca se merge pe autostrada constant, fara restrictiile de viteza din sate si orase. Harta mai jos:
Important: Dupa ce ati trecut granita si podul spre Bulgari la Giurgiu-Ruse, drumul este foarte bun pana in statiunea Nisipurile de Aur. Bulgaria are o infrastructura rutiera mult mai buna decat in Romania.

2. Ce ofera statiunea Nisipurile de Aur turistilor care vin aici:
  • Foarte multe Sex-Shopuri, Erotic Bar, Erotic House, si alte asemenea pravalii. Deci, la prima vedere nu prea este o statiune pentru familii cu copii mici. Statiunea este plina de turisti foarte tineri, germani in special, care au venit in Europa de Est pentru distractii ieftine si betii cumplite. La ei in tara, acesti tineri nu au dreptul sa consume bauturi alcoolice la bar. Aici in schimb, isi toarna si in cap bautura. In miez de noapte prin statiune se pot auzi scandarile acestora: Sex, Sex, Sex on the Beach! Alte comentaii ar fi de prisos....







  • Foarte multe case de schimb valutar din statiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria, au un singur scop: sa traga teapa, asa spus pe romaneste. Ratele de schimb afisate au un singur rol clar, si anume, sa insele clientul! 


  • In apropiere de plaja, se inalta o replica mai mica a Turnului Eiffel din Paris. Mi-a adus aminte de telenovela romaneasca Inima de Tigan si de Statica Potcovaru, care avea unul asemanator :))


  • De foarte multe ori preturile nu sunt afisate la produsele care se vand la tarabe, suveniruri si alte minuni, iar atunci cand intrebi cat costa, vanzatorul se uita asa la tine cam cum esti imbracat...si iti spune un pret care i se pare lui corect, tinand cont de felul in care arati:...deci sa marim putin pretul, ca doar nu ne doare gura! Pe principiul nu e prost cine cere, e prost cine da!
Nisipurile de Aur din Bulgaria este o statiune de mana a doua, care nu ofera nimic in plus fata de statiunile de pe litoralul romanesc, acelasi porumb fiert vanut pe plaja dar cantat in limba bulgareasca, aceleasi scoici, alge si apa tulbure specifice Marii Negre. 
Sfat util celor care totusi doresc sa-si petreaca un concediu in statiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria: alegeti o varianta de cazare cu servicii all inclussive, altfel riscati sa platiti, probabil, pe o masa la restaurant atat cat nu face! Bulgarii din Nisipurile de Aur sunt niste tepari. Au dovedit ca sunt pusi pe japca, pornind de la casele de schimb valutar si terminand cu comerciantii de suveniruri si haine.