sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Autostrada Craiova - Pitesti

Primarul Craiovei a anuntat oficial zilele trecute ca in anul 2014 vor incepe lucrarile la autostrada care va lega orasul Craiova de Pitesti.
Autostrada Craiova-Pitesti, va avea o lungime de aproximativ 120 Km si un numar de 4 benzi - cate doua benzi pefiecare sens de mers, la fel ca si autostrada actuala care leaga Bucurestiul de orasul Pitesti. Durata de executie a acestui proiect se estimeaza a fi de doi ani.
Deci, autostrada lacare lucrarile vor demara in anul 2014 va fi finalizata, cel mai probabil in 2016.
Pe langa o decongestionare a traficului, si implicit o cresterea sigurantei in trafic (numarul accidentelor auto cu siguranta va scade dupa ce se va deschide circulatia pe aceasta autostrada), Craiova se va bucura de un acces rutier mult mai rapid spre Capitala, spre Bucuresti, cat si spre Litoralul Marii Negre.
Comertul, turismul, industria, dar si mediul de afaceri din Craiova, toate vor primi o gura de oxigen odata cu darea in folosinta a autostrazii Craiova - Pitesti.
Le dorim succes, le tinem pumnii stransi, sa inceapa lucrarile la aceasta autostrada asa cum si-au planificat, dar mai ales sa le finalizez la timp!

miercuri, 13 noiembrie 2013

Pensiunea EVEREST din centrul orasului Craiova

De fiecare data cand aflam despre o pensiune dintr-un oras ca este situata chiar in centrul orasului, primul gand care ne vine in minte este: ori preturile sunt foarte ridicate la tarifele de cazare, ori este o pensiune mai micuta, cu cateva camere nu foarte mari, si la care preturile nu fac buzunarul sa faca implozie. Asa este, intuitia de cele mai multe ori nu ne inseala. Peniunea Everest este cea mai apropiata pensiune de Universitatea din Craiova, o pensiune micuta dar cocheta, si da, preturile sunt accesibile. Cu patru camere duble si doua camere single, pensiunea Pensiunea Everest poate caza simultan zece persoane.
Camerele nu sunt mari. Este o certitudine. In special camerele single chiar ar avea nevoie de ceva mai mult spatiu in care clientul sa se desfasoare.
Parere personala: daca ar fi sa am un buget redus pentru o cazare in orasul Craiova de cateva zile, si as avea foarte multa treaba in centrul orasului (de exemplu daca as avea examene la Universitatea din Craiova) si nu as dori sa cheltui banii pe taxi, atunci cu siguranta as alege Pensiunea Everest. Si, ca sa nu am surprize cu o camera single care este de dimensiuni mai mici, as opta pentru o camera cu pat matrimonial, chiar daca as fi nevoit sa platesc 10-15 lei in plus fata de una single.
Concluzie: daca vrei cazare ieftina in mijlocul orasului Craiova, sa o iei la talpa prin zona Universitatii din Craiova, Pensiunea Everest este curata, primitoare, calduroasa iarna (camerele fiin mai micute). Ca sa fim linistiti, solicitati o camera matrimoniala in regim single! Cu siguranta veti fi pe deplin multumit si veti reveni aici ori de cate ori veti mai avea examene :)
Fotografii? Sigur ca da! Abia scoase de sub tipar!
Si mai avem osurpriza! Se zice ca o fotografie buna face cat 1000 de cuvinte, iar un clip video face cat 1000 de poze. Asa incat, ne-am gandit sa postam si un filmulet CLIP VIDEO MAI JOS cu comentarii si detalii dintr-o camera a acestei pesniuni.