duminică, 6 decembrie 2015

Hotel Helin Central Craiova

Hotel Helin Central din Craiova, este cel mai bine pozitionat hotel din Craiova, daca dorim ca la iesirea din hotel sa avem la indemana: universitatea, banci comerciale, primaria, prefectura, centrul vechi - zona pietonala, fantanile arteziene si strazile: Lipscani, Romania Muncitoare, Unirii - strazi cunoscute ca fiind cu foarte multe magazine, cafenele si terase si, Magazinul MERCUR din Craiova.
Cladirea in care s-a construit Hotel Helin Central, este una veche, datand probabil de la inceputul anilor 1920 - 1930, cladire care s-a restaurat in perioada 2010 - 2013 in totalitate, cu o investitie substantiala.
Pornind de la aceasta idee, poate ca i s-ar fi potrivit mai degraba termenul de HOSTEL pentru ca aceasta cladire nu a fost destinata de la bun inceput a fi hotel, ea avand in trecut alt scop.
Numarul camerelor de cazare este de 15, putand fi cazati simultan, aproximativ 35 clienti.
La demisol, exista un salon pentru mic dejun, pranz si cina. Nu este un restaurant mare, in care sa se poata face petreceri private, asa incat exista avantajul linistii chiar si in weekend.
Receptia hotelului nu este mare, dar are un aer de bon-ton, cu un semineu modern, un bar si cateva scaune inalte, unde clientii pot sa-si bea cafeaua, intr-o zona neutra.
Camerele sunt mari si curate, paturile si mobilierul camerei avand culoarea alba, la fel si lenjeriile si prosoapele de la baie. Prima senzatie pe care o ai cand pasesti intr-o astfel de camera de un alb imaculat, care face contrast cu mocheta rosie, este aceea de camera pentru VIP-uri.
Am vorbit mai devreme ca ar fi putut fi numit hostel, dar preturile sunt mai mari decat la hostel, iar intimitatea camerelor, fiecare cu baie proprie, exclude aceasta unitate de cazare de la rubrica hostel.
Un minus - parcarea, practic este inexistenta.
Recomandam Hotelul Helin Central persoanelor care doresc sa foloseasca cat mai putin masina personala, taxiul, mijloacele de transport in comun sau care doresc sa evite inchirierea destul de costisitoare a unei masini.
Pozitionarea hotelului ofera contact direct cu orasul si marea majoritate a avantajelor oferite de centrul unui oras universitar, asa cum este Craiova.