sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Iernile geroase si variantele de cazare din Craiova

Vara, turistii in general isi doresc camere mari si aerisite la pensiunile sau hotelurile alese, camere in care sa se odihneasca fara sa simta ca se sufoca peste noapte din cauza lipsei aerului.
In schimb iarna, atunci cand gerul este napraznic, iar temperatura ajunge chiar si la -20 gr Celsius, nu ne dorim altceva, decat un loc calduros, unde sa ne simtim protejati de gerul de afara.
In orasul Craiova, camere mai micute dar bine incalzite putem gasi la Pensiunea Everest Craiova sau la Pensiunea Casa Flamingo din Craiova. De asemenea o varianta buna, este inchirierea unei garsoniere in regim hotelier Craiova - camerele nu foarte mari, ofera un confort termic deosebit, atat cand sunt dotate cu centrala proprie de apartament, dar si atunci cand folosesc agent termic de la punctul de termoficare centralizat.
Uneori hotelurile mari sau pensiunile cu numar mare de camere, incearca sa faca economie iarna atunci cand vine vorba de incalzirea camerelor. De aceea putem avea surpriza neplacuta ca un hotel sau o pensiune cu numar mare de camere, sa nu aiba toate camerele incalzite, atunci cand gradul de ocupare este mic ( nimeni nu doreste sa incalzeasca 20 de camere, pentru a oferi spre cazare decat 2 sau 3 camere unor clienti ).
Recomandarea noastra este sa va asigurati ca in momentul in care ajungeti la hotel sau pensiune, camera sa fi fost deja incalzita. Asadar, sunati la receptia hotelului cu cateva ore inainte sa ajungeti si rugati receptionerul, fara nici o jena, ca la ora la care ajungeti sa gasiti caldura in camera. Este foarte neplacut ca iarna sa intri intr-o camera de hotel rece si neprimitoare. Chiar daca in urmatoarele 5 minute caloriferul din camera va fi fierbinte, pentru a avea un confort termic bun, uneori este nevoie de cateva ore bune.
Pentru cazare muncitori in craiova, sau grupuri de sportivi / elevi / studenti o unitate de cazare care stim ca ofera un confort termic deosebit, este motelul Il Capo Tour de la marginea orasului Craiova.
Nu va recomandam in schimb Hanul Potelu, de unde au plecat clienti iarna, tocmai din pricina frigului indurat la aceasta pensiune.
De asemenea nu va recomandam iarna camerele mari cu pereti inalti de la Pensiunea Casa Boiereasca de la parter, cele care dau spre strada. Aceste camere se incalzesc greu, fiind foarte mari. Vara este o placere sa locuiesti in astfel de camere, dar in nici un caz iarna.