joi, 21 octombrie 2010

Hoteluri cu si fara parcare in Craiova

Hotelurile considerate "de lux" mai ales la 4 stele, oare nu ar trebui sa ofere clientilor parcari gratuite, pazite si cu loc sigur rezervat? De cele mai multe ori nu se intampla asa. Dintre hotelurile construite "langa bordura" fara parcari care sa asigure parcarea majoritatii clientilor lor, amintim: Hotel Bavaria, Hotel Sport, Hotel Euphoria, Hotel Casa Imparatului, Hotel Carmelita, Hotel Plazza, Hotel Casa David. La aceste hoteluri, trebuie sa fii norocos sa gasesti o parcare libera daca stai sa te gandesti la raportul dintre numarul de camere oferite spre cazare turistilor si numarul locurilor de parcare. Unele hoteluri (Casa cu Tei) au sacrificat ceea ce putea fi o parcare incapatoare, in favoarea unei terase. Daca hotelurile enumerate mai sus pot spune ca exista loc de parcare pentru 4-5 masini, sunt unele care au parcare pur si simplu "lipsa din dotare"(Casa Imparatului).
Hotelurile din Craiova care se pot mandri cu parcari incapatoare sunt: Hotel Jiu (hotel construit inainte de 1989, cu parcare mare, pazita, intr-un cuvant "ca la carte" dupa standardele care atunci se respectau), Hotel Helin Aeroport (construit recent 2008, la marginea orasului Craiova, aproape de Aeroprtul Craiova), Hotel Craiovita (chiar daca are o parcare incapatoare, ea devine si aici insuficienta in perioada nuntilor; cele nu mai putin de 4 localuri de nunti, fiecare cu o capacitate de minim 150-200 persoane, umplu pana la refuz aceasta parcare in weekend ), Hotel Andres, Hotel Grim, Hotel Plus (construit la marginea orasului special pentru firma FORD. gurile rele spun ca la Hotel Plus parcarea se plateste!), Hotel Parc, Hotel Casablanca, Hotel Europeca (un hotel recent construit, dupa anul 2000, cu parcare suficient de mare si pazita).
Cele mai mari parcari se gasesc, bineinteles, la Hotelurile si Pensiunile de la iesirea din oras:
1. La iesirea din oras spre Filiasi-Severin-Timisoara, sunt: Hotel Turist, Motel Akarsu, Pensiunea Carul din Stele, Pensiunea La Izvoare, toate cu parcari foarte frumoase.
2. La iesirea din oras spre Slatina-Pitesti-Bucuresti sunt: Pensiunea Exotic, Motelul IL CAPO TUR cu parcari de asemenea foarte incapatoare.
Pe de o parte cirza a mai redus gradul de ocupare a hotelurilor, deci parcari mai libere, daca putem spune asa, iar pe de alta parte, nuntile de la restaurantele hotelurilor, fac in weekend chiar si parcari incapatoare, sa devina supraaglomerate.
Colac peste pupaza, parcarile sunt al dracului de necesare!

miercuri, 20 octombrie 2010

Dezavantajele regimului hotelier

Am tot zis de bine legat de cazarea in regim hotelier, acest serviciu nou, aparut mai ales in marile orase din Romania. Ca o bucatarie complet mobilata si utilata reduce costurile cu mancarea, ca o masina de spalat nu o gasesti niciodata la un hotel sau pensiune in Craiova sau in alta parte, ca internetul si calculatorul din camera e un avantaj gratuit, s.a.
Eeee..a venit acum vremea criticilor acestui serviciu. Sa purcedem, zic. In ordinea numerelor de pe tricou:
1. Lipsa receptiei. Un client care doreste o cazare in miez de noapte, trebuie sa puna mana pe telefon, sa sune, si sa astepte 5-10 minute in masina pana apare proprietarul garsonierei/apartamentului sa-i inmaneze cheia (check-in). La fel se intampla si la plecare (check-out)
2. Cazarea in regim hotelier nu are niciodata inclus micul-dejun. De ce? Foarte simplu: nu are restaurant sau sala de mese. Este vorba de un bloc de locuinte, nu hotel sau pensiune. Pentru a avea micul dejun trebuie mai intai sa umpli frigiderul si mai apoi sa-ti prepari singurel ceva bun.
3. Parcarea nu este o pazita. Locul de parcare este cel indicat la check-in, de obicei langa bloc.
4. Room-service-ul poate fi asigurat doar de firme de catering (pizza, mancare traditionala, mancare chinezeasca, mancare italiana, etc)
In principal acestea sunt cele mai importante dezavantaje de care un client trebuie sa tina cont atunci cand cauta cazare in marile orase, in regim hotelier.
Am facut o analiza critica a acestor servicii, vor urma pe rand si alte unitati de cazare: hoteluri, vile, pensiuni din orasul CRAIOVA.
Pe curand!!!