duminică, 23 februarie 2014

Numarul turistilor ce viziteaza Craiova creste in fiecare an

Daca fostul primar al orasului Craiova, a dorit ca orasul nostru sa devina in timp un oras turistic, actualul primar doreste ca orasul nostru sa devina un oras cultural.
Oricare ar fi culorile politice, chiar daca un primar si-a dorit Craiova oras turistic, iar cel actual un oras cultural, RAT (Regia Autonoma de Transport) Craiova, a prins ideea din zbor si vine cu o propunere excelenta in acest sens, mai ales ca numarul turistilor care viziteaza Craiova a crescut de la an la an: achizitonarea a doua trenulete pentru turisti care vor efectua un tur al orasului si deplasari de la un obiectiv turistic la altul.
Nu stim exact ce traseu vor avea aceste doua trenulete turistice care se doresc a fi achizitionate, si nici cat de mult se vor bucura de succes.
Din punct de vedere al turismului in orasul Craiova, in mod cert este o idee excelenta. Oamenii care se vor caza la unitatile din Craiova pentru cateva zile, vor avea posibilitatea ca in timpul liber sa viziteze in mod organizat principalele atractii ale orasului.
Nu de mult, la Pensiunea Belvedere din Craiova, niste straini cazati aici pentru o saptamana nu au stiut ca peste drum de pensiunea unde sunt cazati, exista un parc foarte frumos, unul dintre cele mai frumoase din Europa. Pur si simplu au descoperit acest lucru din intamplare, si au intrebat mirati la receptie 'Why you didn't tell us that across the street you have such a beautiful park?' Un lucru este cert: Romanii si cu precadere Oltenii parca, nu stiu sa promoveze putinele dar frumoasele obiective turistice din orasul lor.
Orice oras civilizat din Europa, ar trebui sa dispuna de astfel de mijloace de transport, in afara celor care transporta un numar mare de cetateni catre locul de munca sau scoala.
Cine s-a plimbat cu batobusul (o mica ambarcatiune) pe fluviul Sena din Paris, probabil ca isi aminteste de sistemele audio care prezentau toate punctele turistice pe langa care se trecea in aceasta plimbare de 45 de minute de pe Sena.
Tinem pumnii stransi ca aceasta idee sa se dezvolte si mai mult, sa avem mai mult de doua trenulete turistice in prasul Craiova, dotate cu ghizi care sa ofere detalii despre cultura noastra, despre obiceiuri si istorie.