joi, 15 septembrie 2016

Hotel Splendid din orasul Craiova

Pe scurt, avem placerea sa va prezentam un hotel splendid, situat intr-o zona splendida a orasului Craiova. Hotel Splendid este cotat la 4 (patru) stele, si este siutat pe strada A.I.Cuza, vis-a-vis de Teatrul National Marin Sorescu.
Camerele hotelului sunt extrem de curate, foarte luminate, in care predomina culori calde si pale.
Detalii privind camerele le puteti vedea in clipul video realizat la Hotel Splendid >> http://www.craiova-regimhotelier.ro/cazare-craiova/hotel-splendid/galerie
Zona aceasta splendida a orasului Craiova, este centrul vechi, si ne-am permis sa citam de pe site-ul oficial al Hotelului Splendid descrierea frumoasa pe care am gasit-o aici:
Deși nu este unul de mare întindere, centrul istoric al Craiovei este considerat unul dintre cele mai frumoase din țară. Arhitectura deosebită a caselor, care s-au păstrat compacte în zona Lipscaniului, atrage și mai mult acum după ce fațadele au fost curățate. Arhitecții sunt convinși însă că, dincolo de pereții proaspăt zugrăviți, se ascund și alte comori, cum ar fi curțile interioare, prispele cu geamlâc și beciurile care au o vechime și mai mare decât cea a imobilelor în sine.
Nu doar fațadele caselor, ci sunt multe alte lucruri frumoase care mai pot fi văzute în centrul istoric al Băniei. Arhitecții din Craiova vorbesc despre o arhitectură interesantă care s-ar ascunde ochiului trecătorului dincolo de frontoanele plasate pe aliniamentul străzii Lipscani. Un lucru care nu se observă din stradă, cele mai multe case se continuă în partea din spate cu niște curți interioare. Deși nu sunt foarte mari și par mai degrabă strivite de ziduri, atrag prin pitorescul dat de vechimea locurilor. La fel de frumoase sunt și prispele cu geamlâc sau ferestrele cu obloane din lemn care încă mai există în câteva locuri și de care proprietarii nu s-au putut îngriji, lăsându-le aproape neatinse până astăzi.
Sursa: http://splendid1900.ro/

Mai jos puteti gasi cateva fotografii realizate in tomana anului 2016 la Hotel Splendid din Craiova: