vineri, 8 august 2014

Turistii isi doresc baie si bucatarie proprie

Pensiunile mai nou aparute, in special cele construite incepand cu anul 2010, cotate la 4 stele, tin cont tot mai mult de nevolie turistilor.
S-a constatat in ultimii ani o cerere tot mai mare din partea clientilor, care doresc camera de cazare sa fie dotata si cu bucatarie. Ei bine, pensiunile mai noi de care vorbeam, au invatat lectia si au inclusa in camera, si o chicineta dotata cu tot ce trebuie.
Fac o paranteza pentru a explica termenul de chicineta, care este o bucatarie de dimensiuni reduse. Termenul mai este cunoscut in lumea internetului scris si sub forma KITCHINETA, ca o derivatie de la cuvantul din limba engleza KITCHEN.

Sa recapitulam:

  • clientii isi doresc atunci cand pleaca in concediu, sa gaseasca acolo unde vor fi cazati, cat mai mult din confortul pe care l-au lasat acasa (bucatarie si baie proprie cu toate cele necesare).
  • self-catering se numeste atunci cand clientul nu doreste mic dejun, pranz sau cina oferite de unitatea de cazare, ci, prefera sa isi prepare singur mancarea, in intimitatea camerei de hotel, punandu-i-se la dispozitie o bucatarie sau chicineta dotata cu toate cele necesare: tacamuri, vesela, etc.
  • din dorinta de economie - mesele la restaurant in anumite statiuni pot fi costisitoare- , intimitate, multe familii cauta cazare cu bucatarie sau chicineta proprie.
  • nu este igienic sa spalam, de exemplu, vasele in chiuveta de la baie; nu facem asta acasa, intr-un apartament in care locuim, atunci de ce am face acest lucru intr-o camera de hotel unde au stat de-a lungul timpului fel si fel de persoane...
Ce dotari trebuie sa aiba o chicineta?
In mod clar o bucatarie sau chicineta trebuie sa aiba aragaz sau plita electrica pentru incalzit si preparat mancarea, si, bineinteles o chiuveta in imediata apropiere. Frigider incapator (exclus minibar). Cuptor cu microunde, vesela si tacamuri.