vineri, 25 iulie 2014

Site-uri turistice si prezentarea unitatilor de cazare

E vremea vacantei si vrem sau nu, suntem nevoiti sa scotocim prin milioanele de pagini ale internetului pentru a gasi cazare la munte sau la mare.
Dar oare, ceea ce vedem in paginile unui site, sunt fotografii reale cu pensiunea sau hotelul unde dorim sa ne cazam? Daca sunt reale, oare sunt si actualizate? Poate ca de la momentul la care s-au realizat fotografiile si pana in ziua in care vedem noi fotografiile, sa fi trecut unu, doi sau chiar trei ani, iar fotografiile sa fie invechite.
Sunt destul de multe semne de intrebare care se pot pune, mai ales ca exista site-uri de promovare din Brasov, Sibiu sau orice alt oras din tara, care promoveaza unitati de cazare din orasul Constanta, de exemplu.
Cu alte cuvinte, cineva de la sute de kilometri distanta, care nici macar nu a vazut orasul Constanta (  sa intre in hotelurile sau pensiunile pe care le promoveaza, nici atat!), face un site de promovare a unitatilor de cazare din orasul Constanta. 
Din paginile de internet se pot copia fotografii foarte usor, este un lucru stiut. Chiar si dvs. roman fiind, puteti avea propriul site in care sa promovati unitatile de cazare din ..... Londra....sa zicem. 
Nu este deloc complicat. Tot ce trebuie, este sa cunoasteti limba engleza pentru crearea unui text de prezentare, iar fotografiile cu un hotel sau altul, se pot copia / fura din paginile internetului, foarte usor. Nici limba engleza nu e nevoie sa o cunoasteti, puteti lua textul cu copy-paste de pe net!
Haos mare pe internet-ul asta, nimic de zis.
Atunci, ce este de facut? Cum se pot apara cei care muncesc in vederea documentarii cu fotografii a unui site de turism in orasul in care locuiesc, pentru a nu le fi furata munca:
1. Recomandam oricarui detinator de site sau blog, ca atunci cand face fotografii cu o unitate de cazare, cu intentia de a le posta pe internet, sa le realizeze si un watermark pentru a fi mai greu de copiat.
2. In cadrul site-ului www.craiova-regimhotelier.ro sunt postate alaturi de fotografiile de prezentare cu camerele hotelului / pensiunii / apartamentului, filmulete video, clipuri cu durata de cateva minute, lucru care confera credibilitate sporita clientilor care cauta cazare in orasul Craiova: se certifica in acest fel ca locatia exista, ca pozele nu sunt trucate in programe de editare a pozelor, de tip PhotoShop,etc.

Respectul pentru client trebuie sa fie la loc de cinste, site-ul www.craiova-regimhotelier.ro avand in totdeauna informatia actualizata periodic, cu fotografii recente, tarife actualizate, si, mai nou filme de prezentare a unitatilor de cazare, asa cum le gaseste clientul, cu bune sau rele.