luni, 28 septembrie 2015

Intoarcerea la hartie si la creion

Cat de mult sa avem incredere in noua tehnologie?
In ultimele doua luni, am avut parte de evenimente de tipul '' intoarcerea la hartie si la creion ''.
Pe scurt:
1. In aceasta seara de 28.sept.2015 orele 23 tot incerc sa accesez faimoasa pagina Facebook.com si nu este disponibila. Mare surpriza! Un asemenea colos sa dea erori precum site-urile de duzina... Faceboook a picat, se pare din nou, in ultimele luni. Cine ar fi crezut ?!?
2. Am plecat intr-o excursie in afara Romaniei, avand o aplicatie cu functie de GPS instalata pe telefonul mobil. Toate bune si frumoase, am ajuns la destinatie bine, fara probleme. La intoarcere aplicatia instalata pe telefonul mobil, pur si simplu nu a mai vrut sa functioneze. Am oprit frumos intr-o benzinarie si am cumparat Harta Europei (intoarcerea la hartie si la creion, partea 1-a);
3. Un prieten care a primit o recomandare de la alt prieten, emitea facturi de pe un site de generare facturi on-line gratuit. Am sa-i dau si numele, ca sa nu faceti greseala sa aveti incredere www.3facturi.ro De cateva zile, cand incerca sa-si acceseze contul, ii aparea pe ecran ''Loading'' si clepsidra.... Nici un rezultat! Si-a cumparat omul facturi tipizate ca sa-si poata continua activitatea. (intoarcerea la hartie si la creion, partea a 2-a);
4. Mergem in Electroputere Mall la Auchan. Facem cumparaturi. Platim, ni se da bonul de casa si ni se spune ''daca doriti factura mergeti la colega...''si ne-a aratat unde este ghiseul respectiv. Surpriza a venit imediat ''Nu va putem da acum factura, ne-a picat serverul. Sunteti din localitate? Puteti veni maine cu bonul sa va dam factura''. (intoarcerea la hartie si la creion, partea a 3-a);

Concluzia:
- Daca aveti fotografii care va plac, pe telefon, hard-disk, memory-stick, pe laptop, pe desktop, printati-le;
- Daca plecati intr-o excursie, chiar daca aveti GPS, luati-va cu dumneavoastra si o harta;
- Daca va place sa va organizati munca in tabele excel, mailuri, sau vreti sa tineti jurnale pe bloguri sau sa aveti propriul site, ar fi bine totusi sa aveti si o agenda si pix. Nu te poti baza la infinit pe noua tehnologie ultra-moderna!

duminică, 27 septembrie 2015

Cetatea Severinului - nou obiectiv turistic in Oltenia



Cetatea Severinului, este cel mai nou obiectiv turistic al orasului Drobeta Turnu Severin, si vine in sprijinul Craiovei pentru obtinerea titlului de ''Capitala Culturala Europeana''.
Pe Dunare vin zeci de mii de turisti europeni anual, iar acum vor avea ocazia sa viziteze ''singura cetate medievala din zona Olteniei'' dupa cum ne-a declarat si primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, prezenta la inaugurare.
Un mare pas in relansarea turismului in Craiova si zona Olteniei a fost facut odata cu inaugurarea si deschiderea catre turisti a Cetatii Severinului din orasul Drobeta Turnu Severin, mai ales ca se vorbeste de promovarea acestui obiectiv turistic la agentiile de turism din tara dar si din strainatate.
Sa le uram succes in promovarea singurei cetati medievale (anii 1400) din Drobeta Turnu Severin!