duminică, 30 iunie 2013

Impozit forfetar in turism de la 1.oct.2013

Ministrul pentru mediul de afaceri si turism a gasit metoda reducerii evaziunii fiscale la hoteluri.
Patronii hotelurilor si pensiunilor sunt de acord cu impozitul forfetar de la 1.oct.2013, si considera ca este cea mai etica modalitate pentru a reduce fenomentul evaziunii fiscale in acest domeniu.
Dar ce este impozitul forfetar?
Daca dam o cautare rapida pe Google, vedem ca este o suma fixa ceruta de stat unui hotel sau pensiune, fara sa mai tina cont de profitul declarat. Mai exact indiferent de cati clienti a avut hotelul, el va trebui sa plateasca o suma fixa statului Roman.
Suma aceasta de bani, impusa de stat prin impozitul forfetar din turism, este de o valoare relativ mica, si are ca principiu " incasarea unor sume mici de la toti hotelierii", determinandu-i pe acestia sa nu mai faca evaziune fiscala (daca e sa platim putin, hai sa platim!)
Acest impozit forfetar va viza pe langa hoteluri si pensiuni, si alte servicii, cum ar fi: restaurante, saloane de infrumusetare, spalatorii auto.
Si am ajuns la bani. Concret cat se va plati?
- Pentru o camera de hotel, patronii hotelurilor din Bucuresti vor trebui sa plateasca un impozit forfetar cuprins intre 50 - 200 euro ;
- Pe litoral, 20 - 70 euro / camera;
- La munte, asemanator cu impozitul forfetar aplicat unitatilor de cazare de pe litoral (20-80 euro).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile voastre le puteti posta aici...
Asa puteti impartasi experienta voastra cu noi.