duminică, 6 decembrie 2015

Hotel Helin Central Craiova

Hotel Helin Central din Craiova, este cel mai bine pozitionat hotel din Craiova, daca dorim ca la iesirea din hotel sa avem la indemana: universitatea, banci comerciale, primaria, prefectura, centrul vechi - zona pietonala, fantanile arteziene si strazile: Lipscani, Romania Muncitoare, Unirii - strazi cunoscute ca fiind cu foarte multe magazine, cafenele si terase si, Magazinul MERCUR din Craiova.
Cladirea in care s-a construit Hotel Helin Central, este una veche, datand probabil de la inceputul anilor 1920 - 1930, cladire care s-a restaurat in perioada 2010 - 2013 in totalitate, cu o investitie substantiala.
Pornind de la aceasta idee, poate ca i s-ar fi potrivit mai degraba termenul de HOSTEL pentru ca aceasta cladire nu a fost destinata de la bun inceput a fi hotel, ea avand in trecut alt scop.
Numarul camerelor de cazare este de 15, putand fi cazati simultan, aproximativ 35 clienti.
La demisol, exista un salon pentru mic dejun, pranz si cina. Nu este un restaurant mare, in care sa se poata face petreceri private, asa incat exista avantajul linistii chiar si in weekend.
Receptia hotelului nu este mare, dar are un aer de bon-ton, cu un semineu modern, un bar si cateva scaune inalte, unde clientii pot sa-si bea cafeaua, intr-o zona neutra.
Camerele sunt mari si curate, paturile si mobilierul camerei avand culoarea alba, la fel si lenjeriile si prosoapele de la baie. Prima senzatie pe care o ai cand pasesti intr-o astfel de camera de un alb imaculat, care face contrast cu mocheta rosie, este aceea de camera pentru VIP-uri.
Am vorbit mai devreme ca ar fi putut fi numit hostel, dar preturile sunt mai mari decat la hostel, iar intimitatea camerelor, fiecare cu baie proprie, exclude aceasta unitate de cazare de la rubrica hostel.
Un minus - parcarea, practic este inexistenta.
Recomandam Hotelul Helin Central persoanelor care doresc sa foloseasca cat mai putin masina personala, taxiul, mijloacele de transport in comun sau care doresc sa evite inchirierea destul de costisitoare a unei masini.
Pozitionarea hotelului ofera contact direct cu orasul si marea majoritate a avantajelor oferite de centrul unui oras universitar, asa cum este Craiova.


















sâmbătă, 5 decembrie 2015

Hotel Helin Aeroport Craiova

Hotel Helin Aeroport este un hotel al Craiovei la care curatenia, discretia si linistea, sunt excelente.
Serviciile foarte bune de receptie si primire a clientilor care se cazeaza aici sunt de mare ajutor, mai ales ca hotelul se afla departe de statii de taxi, schimb valutar, sau alte centre de informare, asa incat o receptionera care poate da informatii de calitate clientilor, este de un real ajutor. Hotelul dispune de piscina, sauna, camere dotate cu WiFi, AC, TV-LCD, cartele de acces magnetice, halate de baie si prosoape albe, seif de valori.
Cateva fotografii recente, din luna Decembrie a anului 2015:






















  




Dupa cum ne arata Harta Google Maps, Hotel Helin Aeroport este situat la 7 Km departare de Centrul Orasului Craiova, langa Aeroportul Craiova ( de aici si denumirea Helin Aeroport )



Asa cum se poate vedea pe harta, traseul evidentiat cu culoare albastra, de la Hotel Helin Aeroport si pana in centru, vom face aproximativ 14 minute cu masina.
Care sunt avantajele unui astfel de hotel situat la marginea orasului?
1. Parcarea foarte mare la Hotel Helin Aeroport din Craiova
In jurul hotelului Helin Aeroport se pot parca lejer 50-60 de masini. Asa este si normal, ca atunci cand mergem cu masina la un hotel situat destul de departe de oras, sa avem locuri de parcare suficiente. Nu va sfatuim sa incercati sa ajungeti pe jos la Hotel Helin Aeroport, puteti lua un taxi din Craiova sau o masina inchiriata - rent a car Craiova.
2. Liniste desavarsita la Hotel Helin Aeroport din Craiova
Poate vi s-a intamplat sa fiti cazat la un hotel situat in centrul unui oras, iar traficul de la orele diminetii sa se faca auzit si in camera de hotel ( masini turate, claxoane, scartait de roti ). Mai ales daca fereastra camerei este cu vedere la o strada aglomerata, acest lucru poate fi foarte deranjant la un hotel, atunci cand nu ne dorim decat sa dormim pana la orele pranzului.
Hotel Helin Aeroport va ofera o liniste deplina, fiind situat departe de traficul aglomerat al orasului Craiova. Vara, cred ca se poate dormi lejer cu fereastra intredeschisa, intrucat nu exista galagie care sa va poata deranja.
3. Intimitate si discretie oferite de Hotel Helin Aeroport din Craiova
Fiind un hotel pentru clienti de tip business, de 3 stele plus, discretia cu care Hotel Helin Aeroport isi trateaza clientii, este la cote inalte. Foarte multe vedete si persoane publice au avut placerea sa inopteze la acest hotel, tocmai datorita faptului ca nu au dorit admiratori / jurnalisti sa afle de hotelul la care au fost cazati in Craiova.
4. Piscina acoperita si sauna de la Hotel Helin Aeroport din Craiova
Fiind un hotel impunator cu aproximativ 60 de camere, construit pe o suprafata de cateva hectare de teren, hotelul a avut spatiu sufucient pentru a putea construi si singura piscina acoperita din Craiova.



Restaurantul Hotelului Helin Aeroport din Craiova
In weekend, la hotelul Helin Aeroport se pot organiza receptii, evenimente corporate, prezentari de produse sau servicii, dar si evenimente private, ca nunti si botezuri. Restaurant nunti Helin Aeroport Craiova.
Specialisti in arta culinara, pun la dispozitie invitatilor preparate din meniul international sau traditional - in functie de solicitarile clientilor. Este suficient sa ne uitam putin la meniul de Revelion 2016 al Hotelului Helin Aeroport Craiova, pentru a ne putea da seama ca avem de a face cu niste profesionisti, adevarati master-chefs in bucatarie.
Conditii generale privind cazarea in camere
Camerele sunt mari si spatioase. Curatenia este impecabila. Exista halate albe si prosoape albe. La baie avem sigilate: periuta de dinti, pasta de dinti, gel de dus, sapun lichid, protectie pentru cap ( shower cap ). Hotelul este dotat cu lift dar si scari. Confortul paturilor excelent ( saltele si perne ).
Aer conditionat, liniste exterioara, internet wireless. 

luni, 2 noiembrie 2015

Proiect nou www.craiova-hotel.ro

Un nou proiect de promovare on-line a hotelurilor din Craiova, a luat nastere de curand  www.Craiova-Hotel.ro
Ce aduce nou site-ul www.craiova-hotel.ro ?
1. Design modern, adaptabil la dispozitivele mobile ( tablete, smartphone-uri, laptopuri, s.a.)
Conform statisticilor Google, site-urile din Romania si nu numai, inregistreaza tot mai multe accesari de pe dispozitivele mobile. Este de inteles acest lucru, devreme ce telefoanele inteligente si tabletele care se pot conecta la internet nu mai au preturi exorbitante ca acum cativa ani.
Si, nu doar tabletele si telefoanele smart s-au ieftinit, dar si conexiunea mobila la internet, mai ales in orase. In Craiova, compania RCS-RDS http://www.rcs-rds.ro/ ofera abonamente cu internet mobil la preturi de cativa euro pe luna, asa incat tinerii internauti pot ramane in permanenta conectati la retelele de socializare, e-mail, sau pot accesa site-uri ''din mers''.
2. Navigare mult mai usoara, totul in prima pagina (landing page)
Indiferent ca ai un telefon cu display mai mic sau mai mare, ca il tii intr-opozitie normala sau pe ''landscape'', meniul site-ului www.craiova-hotel.ro va fi la fel de prietenos cu utilizatorul. Daca doresti sa vezi ofertele de cazare ale hotelurilor, ai dat un click din butonul meniului si nu trebuie sa astepti nici o secunda ca alta pagina a site-ului sa se incarce de la zero. Totul se face acum mult mai rapid, printr-o rapida coborare in jos, tot in prima pagina a site-ului, catre informatia dorita.
3. Descriere, fotografii, clipuri video, harta, date de contact si formular de rezervare on-line
Pentru ca numarul de fotografii de prezentare a unei unitati de cazare este limitat pe un site, si pentru ca intotdeauna anumite detalii esentiale nu pot fi surprinse in aceste poze, am hotarat sa realizam clipuri video de 4-9 minute, cu prezentarea hotelului, pensiunii sau apartamentului prezentat si sa inseram aceste clipuri video pe site, langa galeria foto.
Urmarind un clip video needitat, clientul poate ''simti'' mai bine unitatea de cazare la care urmeaza sa faca o rezervare.
4. Limba Romana si Limba Engleza.


luni, 28 septembrie 2015

Intoarcerea la hartie si la creion

Cat de mult sa avem incredere in noua tehnologie?
In ultimele doua luni, am avut parte de evenimente de tipul '' intoarcerea la hartie si la creion ''.
Pe scurt:
1. In aceasta seara de 28.sept.2015 orele 23 tot incerc sa accesez faimoasa pagina Facebook.com si nu este disponibila. Mare surpriza! Un asemenea colos sa dea erori precum site-urile de duzina... Faceboook a picat, se pare din nou, in ultimele luni. Cine ar fi crezut ?!?
2. Am plecat intr-o excursie in afara Romaniei, avand o aplicatie cu functie de GPS instalata pe telefonul mobil. Toate bune si frumoase, am ajuns la destinatie bine, fara probleme. La intoarcere aplicatia instalata pe telefonul mobil, pur si simplu nu a mai vrut sa functioneze. Am oprit frumos intr-o benzinarie si am cumparat Harta Europei (intoarcerea la hartie si la creion, partea 1-a);
3. Un prieten care a primit o recomandare de la alt prieten, emitea facturi de pe un site de generare facturi on-line gratuit. Am sa-i dau si numele, ca sa nu faceti greseala sa aveti incredere www.3facturi.ro De cateva zile, cand incerca sa-si acceseze contul, ii aparea pe ecran ''Loading'' si clepsidra.... Nici un rezultat! Si-a cumparat omul facturi tipizate ca sa-si poata continua activitatea. (intoarcerea la hartie si la creion, partea a 2-a);
4. Mergem in Electroputere Mall la Auchan. Facem cumparaturi. Platim, ni se da bonul de casa si ni se spune ''daca doriti factura mergeti la colega...''si ne-a aratat unde este ghiseul respectiv. Surpriza a venit imediat ''Nu va putem da acum factura, ne-a picat serverul. Sunteti din localitate? Puteti veni maine cu bonul sa va dam factura''. (intoarcerea la hartie si la creion, partea a 3-a);

Concluzia:
- Daca aveti fotografii care va plac, pe telefon, hard-disk, memory-stick, pe laptop, pe desktop, printati-le;
- Daca plecati intr-o excursie, chiar daca aveti GPS, luati-va cu dumneavoastra si o harta;
- Daca va place sa va organizati munca in tabele excel, mailuri, sau vreti sa tineti jurnale pe bloguri sau sa aveti propriul site, ar fi bine totusi sa aveti si o agenda si pix. Nu te poti baza la infinit pe noua tehnologie ultra-moderna!

duminică, 27 septembrie 2015

Cetatea Severinului - nou obiectiv turistic in Oltenia



Cetatea Severinului, este cel mai nou obiectiv turistic al orasului Drobeta Turnu Severin, si vine in sprijinul Craiovei pentru obtinerea titlului de ''Capitala Culturala Europeana''.
Pe Dunare vin zeci de mii de turisti europeni anual, iar acum vor avea ocazia sa viziteze ''singura cetate medievala din zona Olteniei'' dupa cum ne-a declarat si primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, prezenta la inaugurare.
Un mare pas in relansarea turismului in Craiova si zona Olteniei a fost facut odata cu inaugurarea si deschiderea catre turisti a Cetatii Severinului din orasul Drobeta Turnu Severin, mai ales ca se vorbeste de promovarea acestui obiectiv turistic la agentiile de turism din tara dar si din strainatate.
Sa le uram succes in promovarea singurei cetati medievale (anii 1400) din Drobeta Turnu Severin!

vineri, 25 septembrie 2015

Cazare Craiova Pensiunea Casa Flamingo

In vara anului 2015, s-a deschis in cartierul Sarari din Craiova, o pensiune mica dar cocheta, cu un numar de 6 camere, chiar in spatele Magazinului LIDL din zona Viitorul.
Flamingo era nu demult, un bar de streaptese, cu o reputatie destul de dubioasa in randul craiovenilor ( Vedeti articolul din cotidianul local, Gazeta de Sud privind scandalurile din aceasta locatie >> http://www.gds.ro/Local/2006-09-14/Scandal+cu+pistoale+in+Flamingo/ )
Dupa ce patronul s-a saturat de agitatia oferita de viata de noapte a clubului Flamingo, cu fete sumar imbracate cu miscari provocatoare pe de o parte si baieti infierbantati de aburii alcoolului si hormoni pe de alta parte, s-a hotarat sa deschida o pensiune.
Conditiile de cazare sunt bune la Casa Flamingo, mai ales ca mobilierul este nou si camerele si baia sunt renovate recent. Preturile sunt foarte competitive, atat la camerele single ( cazare o persoana ) cat si la camerele matrimoniale sau cu doua paturi separate (twin). Unele camere au si chicineta proprie (o mica bucatarie cu aragaz si chiuveta), lucru nemaiintalnit la pensiuni in Craiova.

Cateva minusuri, totusi exista:
- parcarea langa bordura, pe marginea drumului;
- camerele mici si holurile stramte;
- ferestrele camerelor au vedere in curtile cu zarzavaturi ale vecinilor.


duminică, 30 august 2015

Cazare muncitori in Craiova

Incepand cu luna mai.2015 si pana in iulie.2015, in Craiova s-a renovat complet fostul Hotel Jiul, actualmente Hotel Ramada, fapt ce a adus in craiova un aflux de muncitori. Alte lucrari de amploare care s-au desfasurat in Craiova: Constructia Cartierului Chinezesc din Valea Rosie, Parcarea subterana de langa Universitate / Teatru, si alte lucrari de amploare... ETI Fabrica de Biscuiti din Turcia-zona de langa Aeroportul din Craiova, Renovarea Centrului Istoric - devenit zona pietonala.
Asadar, a existat cerere pentru cazarea a zeci, poate chiar sute de muncitori in orasul Craiova, pentru perioade lungi de timp in vara anului 2015.
Pensiunile care s-au pliat exact pe nevoile muncitorilor veniti la munca in Craiova, au fost cele care au putut oferi cazare in camere cu mai multe paturi, la preturi mici 20-30 lei de persoana. Au existat chiar unitati de cazare care au oferit pranzul muncitorilor, chiar pe santier unde se desfasoara lucrarile. Un fel de catering oferit de pensiunea unde sunt cazati, muncitorii avand avantajul ca nu mai trebuiau sa paraseasca santierele pentru a manca in pauza de masa.
Unitati de Cazare muncitori in Craiova: Casa Dobrescu cu cele doua locatii Isalnita si Centura de Nord a orasului Craiova, Casa Boiereasca din centrul orasului Craiova si IL CAPO TOUR cu 3 corpuri de cladire, la iesirea din oras spre Bucuresti, dincolo de Metro.

Proprietarii de apartamente au dorit si ei sa ia parte la acest aflux de muncitori, dar din pacate cererea a fost destul de mica pentru ei.

Dar, care sunt dezavantajele cazarii muncitorilor in apartamente?

1. In primul rand muncitorii inainte de a pleca la lucru, de cele mai multe ori servesc micul dejun. Acest lucru este aproape imposibil de realizat in apartamente. Doar unitatile de cazare dotate cu restaurante sau sali special amenajate, pot oferi acest lucru.
2. Al doilea mare dezavantaj al cazarii muncitorilor in apartamente: echipele de muncitori pot fi uneori foarte numeroase putand fi alcatuite din 10-20 de persoane. Cazarea lor in apartamente imprastiate in tot orasul, nu reprezinta o solutie. De cele mai multe ori toti muncitorii cazati cauta o singura unitate de cazare, astfel incat toti sa plece la munca dintr-un singur loc.
3. Alt detaliu destul de important, este tariful. Un apartament cu 2 camere se inchiriaza la 120 lei / noapte si poate caza maxim 4 persoane, asta insemnand un pret mediu de 30 lei / persoana / noapte. 
Acest pret de 30 de lei este destul de ridicat pentru cazarea muncitorilor, mai ales ca nu se ofera si mic dejun.

vineri, 7 august 2015

Statiunea BAR din Muntenegru - vacanta ideala pentru familii cu copii

Drumul cu mașina este greu, chiar foarte greu, pană in Statiunea Bar din Muntenegru. Sunt aproximativ 725 Km de drum practic fără autostrăzi ( exceptand o mică porțiune de drum ). Pentru că nu există autostrăzi, viteza medie de deplasare cu mașina este de 50-60 Km/h si extrem de rar atingi viteza de 100Km/h, (dese limitari de viteza prin orase/sate, iar drumul este foarte virajat si nu poti depasi prea mult indicatoarele de limitare atunci cand ai succesiune de curbe periculoase. Ca și comparație, este un fel de Transfăgărășan combinat cu Rucăr-Bran, pe o distanta de 250-300 Km ).
In rest pe drum, intalnim foarte multe tuneluri sapate in munti, tuneluri ce au lungimi diferite, de la cateva sute de metri, pana la 5 Km, ultimul tunel si cel mai lung, pe care il vei traversa cu masina, inainte de ajunge in Bar.
Politie pe drum - da! Aveti grija la limitarile de viteza din orase. Eu am fost oprit de 2 ori in mijlocul noptii de catre echipaje de politie, pentru verificarea actelor. Imi era teama ca sunt precum politistii din Romania (pusi pe jecmaneala si amenzi) dar s-au dovedit a fi ok, verifica actele si in 30 de secunde pleci.
Dar ce are de oferit stațiunea Bar din Muntenegru?
In primul rand, stațiunea oferă o plajă destul de generoasă cu ieșire la Marea Adriatică - apa marii e curata si cred ca are o salinitate mai ridicata decat Marea Neagra,

Cateva lucruri mai puțin obișnuite pentru o plajă:
1. Plaja nu are nisip deloc, si nici scoici nu vezi. Da, așa este! Plaja este acoperită in intregime cu pietre ( dimensiunile pietrelor variaza, unele fiind mai mari decat o portocală chiar, iar altele cat un bob de mazăre ). Recomandare: purtați papuci adecvați pe plajă dar și in apă - și in apă găsim aceleași pietre și este foarte greu să mergi desculț;
2. Pentru cei care nu se impacă cu soarele arzător de la amiază, avem o veste bună: plaja are umbră naturala, existand la cațiva metri de plajă o padure ingustă de conifere. Deci nu este nevoie să venim cu umbrela in spate la plajă. Este suficient să mutăm pătura la umbra oferită de acești brazi;
Ce mi-a plăcut in mod deosebit:
1. Am apreciat prețurile mici practicate la magazine, pe terase si la restaurante. Cu doar 1,5 euro puteai sa bei o bere la terasă, sau să o cumperi direct din minimarket cu 0,75 euro. O felie de pizza o puteai găsi la 1 - 1,5 euro, o felie destul de mare si foarte consistentă. Suveniruri de la 1 euro. Plimbare cu vaporașul o zi intreagă la 10 euro / persoană.
2. Gradul ridicat de civilizație. Puteai să-ți lași fără probleme prosopul sau salteaua pe plajă și să revii cateva ore mai tarziu la plajă. Micii comercianți care veneau pe plajă nu sunt așa gălăgioși ca pe litoralul romanesc. Pe plaja din stațiunea Bar, exista trei sau patru terase mari. Nu vezi zeci de prăvălii mici, dubioase, fiecare cu muzica dată mai tare ca vecinul, doar-doar or prinde așa mai mulți clienți.
3. Stațiunea Bar din Muntenegru se adresează in special familiilor cu copii. Pe plajă nu se face topless. Nu există discoteci in aer liber. Muzica ceva mai tare se aude in zona parcului de distracții pentru copii ( caruseluri, tobogane, tir, plimbări cu mașinuțe electrice, etc. )
Fotografii din Statiunea Bar, Muntenegru: